Sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Hvis du har en pose kikærtemel i skabet, MÅ du prøve denne magiske opskrift. Med ganske få ingredienser bliver det proteinrige mel til en dej, der gør grøntsager knasende sprøde og smagfulde.

Bemærk
Ovntid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Tør kyllingelårene med køkkenrulle, og smør dem ind i en smule olivenolie. Bland kikærtemel, koriander og salt i en dyb tallerken, og vend kyllingelårene i blandingen. Læg dem i et ovnfast fad.
Bland kikærtemel, gurkemeje, koriander, kardemomme, salt, natron og bagepulver i en skål. Tilsæt olie og halvdelen af vandet, og pisk til en sej dej.
Tilsæt gradvist mere vand, indtil du opnår en konsistens som tyk pandekagedej. Skær auberginerne i fritter, og vend dem i dejen. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt kyllingelår og fritter i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt og fritterne sprøde.
Skyl og riv agurken groft, og klem væden fra. Hak mynte og koriander fint; rør det sammen med revet agurk og yoghurt, og smag til med salt.
Skær agurk i skiver. Skyl og tør rucola. Servér med auberginefritter, kyllingelår og raita-dip.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar