Sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Hvis du har en pose kikærtemel i skabet, MÅ du prøve denne magiske opskrift. Med ganske få ingredienser bliver det proteinrige mel til en dej, der gør grøntsager knasende sprøde og smagfulde.
Bemærk
Ovntid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Tør kyllingelårene med køkkenrulle, og smør dem ind i en smule olivenolie. Bland kikærtemel, koriander og salt i en dyb tallerken, og vend kyllingelårene i blandingen. Læg dem i et ovnfast fad.
Bland kikærtemel, gurkemeje, koriander, kardemomme, salt, natron og bagepulver i en skål. Tilsæt olie og halvdelen af vandet, og pisk til en sej dej.
Tilsæt gradvist mere vand, indtil du opnår en konsistens som tyk pandekagedej. Skær auberginerne i fritter, og vend dem i dejen. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt kyllingelår og fritter i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt og fritterne sprøde.
Skyl og riv agurken groft, og klem væden fra. Hak mynte og koriander fint; rør det sammen med revet agurk og yoghurt, og smag til med salt.
Skær agurk i skiver. Skyl og tør rucola. Servér med auberginefritter, kyllingelår og raita-dip.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk