Sprøde klejner med citron

Hvis du skal julebage, er klejner obligatoriske! De er indbegrebet af klassisk dansk jul og hører sig til på ethvert julekagefad. Denne opskrift er med et dejligt strejf af citron.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen af citronen. Rør æg og sukker sammen med citronskal.
Bland det bløde smør i massen, og rør, til dejen bliver sej.
Bland mel, hjortetaksalt og kardemomme i dejen, og ælt det i sammen med fløden. Lad dejen hvile koldt i 1 time.
Rul dejen ud i ca. 5 mm’s tykkelse, og skær dejen ud i ruder på 4 x 8 cm. Skær et snit i hver, og vrid klejnerne ved at trække den ene ende af kagen halvvejs igennem snittet.
Varm palminen i en gryde. Palminen har den rette temperatur, når den syder omkring træenden af en tændstik.
Kog klejnerne i palminen, til de er gyldne, og lad dem køle af på et stykke fedtsugende papir.
Drys klejnerne med en blanding af kanel og flormelis, og servér.

Tip!

Klejnedejen må ikke være fyldt med overskydende mel, da det branker under stegningen. Rul evt. dejen ud mellem to stykker bagepapir i stedet for på et meldrysset bord, eller børst det overskydende mel af med en bagepensel, inden klejnerne vrides.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
18. juni 2018 af .

Foto: Carina Krüger

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar