Sprøde kalveschnitzler med kartofler og spidskålssalat

30. juli 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Lav en moderne schnitzel med panering af mandler og friske krydderurter. Det smager skønt med bagte kartofler, cremefraichedressing og en sprød spidskålssalat.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 °. Skrub kartoflerne, halvér dem, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Vend kartoflerne i olie og salt, og bag dem i ca. 40 minutter, til de er gyldne.
Snit spidskålen helt fint, f.eks. på et mandolinjern. Fjern kernehuset fra æblet, og skær æblet i tynde både.
Vend spidskål og æble sammen med olie, citronsaft, salt og peber i en skål.
Rør cremefraiche med fintrevet citronskal og finthakket dild i en skål. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Hak mandlerne helt fint – eventuelt i en foodprocessor eller minihakker. Hak dild og persille meget fint. Bland hakkede mandler, dild, persille og rasp i en skål.
Bland mel og salt i en anden skål. Slå æg ud i en tredje skål, og pisk det kortvarigt med en elpisker.
Bank kalveschnitzlerne lidt flade med hånden, og dup kødet tørt. Vend først schnitzlerne i mel, derefter i æg og til sidst i mandel-rasp-blandingen.
Steg schnitzlerne i smør på en pande, til de er flot gyldne på begge sider. Servér med ovnkartofler, spidskålssalat og cremefraichedressing.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar