Sprøde grøntsager med pocherede æg

Det er let at pochere æg, hvis du sørger for at røre godt i kogevandet, så der dannes en ”minitornado”. Servér med sprøde grøntsager til, og nyd synet af den farverige tallerken.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl persillerødder og gulerødder, og skær enderne af. Skær persillerødder og gulerødder i kvarte på langs. Pil rødløgene, og skær dem i kvarte. Skyl og rens savojkålen, og del den i 4 stykker. Rib grønkålen, og skær den i grove stykker.
Kog persillerødder, gulerødder og løg i 4 dl vand tilsat salt og peber i ca. 4 minutter. Tilsæt savojkål og grønkål, og lad kålen simre med de øvrige grøntsager et par minutter, til den er mør, men stadig sprød.
Hæld vandet fra grøntsagerne, men gem 1 dl kogevand. Riv citronskal fint. Skyl og hak persille. Vend grøntsagerne med citronskal, persille, kogevand, smør, salt og peber.
Slå 1 æg ud i en skål. Varm vandet op i en gryde til lige under kogepunktet, og tilsæt eddike. Lav en hvirvel i vandet med en ske, og tilsæt det udslåede æg.
Lad det pochere i 3-4 minutter, og tag det op af gryden med en hulske. Gentag, til alle 4 æg er pocheret.
Anret de pocherede æg oven på grøntsagerne, og servér straks, evt. sammen med rugbrød og smør.

Tip!

Rib grønkålen ved at trække bladene af i opadgående retning med bladets bagside opad.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar