Sprøde fiskebidder med søde kartoffelfritter

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Engelske fish and chips lavet med gode, friske råvarer er et hit, hvad enten retten serveres fra en foodtruck eller fra dit eget køkken.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 210°. Skræl kartoflerne, og skær dem i stave. Læg dem i en frysepose med olie, paprika, salt og peber.
Ryst posen godt, så olie og krydderier fordeler sig jævnt på kartoflerne.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med timian, og steg dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Skær fisken i mundrette stykker. Riv skallen af citronen. Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk citronskal, salt og peber i med en gaffel.
Hæld pankorasp i en anden dyb tallerken. Dyp 1 stykke fisk ad gangen i æggeblandingen og herefter i raspen, så fisken er helt dækket af rasp.
Steg fiskestykkerne gyldne i olivenolie på en dyb pande i 4-6 minutter. Vend dem hyppigt.
Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og honning sammen. Hak kapers, cornichoner og krydderurter fint, og rør dem i saucen.
Smag til med citronsaft, salt og peber. Lad gerne saucen trække på køl i ½ time.
Servér de sprøde fiskebidder med søde kartoffelfritter, sauce tatare og citron skåret i både.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar