Sprøde fishdippers
7. maj 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Små sprøde kugler af fisk og asiatisk grønt, der leder tankerne hen på mere eksotiske himmelstrøg.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær torsk og rejer i små tern. Hak citrongræs, forårsløg og chili fint. Riv ingefær. Riv skallen, og pres saften af limefrugten.
Vend torsk og rejer sammen med forårsløg, citrongræs, ingefær, chili, limeskal, limesaft, chilisauce og salt.
Tilsæt æggehvider, og rør det hele godt sammen til en ensartet fars. Vend rismel i farsen.
Varm olien op i en sauterpande. Form farsen til 20-24 kugler.
Frituresteg et par fishdippers ad gangen i 1-2 minutter, og vend dem undervejs. Lad kuglerne afdryppe på fedtsugende papir.
Hak rødløget fint. Pres saften af limefrugten. Rør begge dele sammen med chilisauce, sojasauce og hakket koriander.
Servér dippen til de lune fishdippers, og servér evt. med en lys asiatisk øl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk