Sprøde fetatærter med spinat
23. maj 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Fyld de små, sprøde tærter med fetaost og grøntsager, og servér dem evt. med en grøn salat til frokost.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl fenniklen, og hak den fint. Skyl og tør spinaten. Skyl og hak dilden.
Steg fennikel, spinat og dild i olie på en pande i et par minutter, til alt er næsten mørt. Krydr med salt og peber.
Afdryp salatternene, og vend dem med grøntsagerne på panden sammen med æggene. Tag panden af varmen.
Skær fillodejspladerne i 30 lige store firkanter på ca. 12 x 12 cm. Læg pladerne oven på hinanden i 3 lag, så du får i alt 10 dejstakke.
Læg dejstakkene i en lav muffinform, så der bliver 10 små tærtebunde i alt. Fordel fyldet i bundene.
Bag mini-tærterne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Servér mini-tærterne lune og nybagte, evt. med en grøn salat.
Tip!
Læg et fugtigt viskestykke over fillodejen, når du arbejder med den, så den ikke tørrer ud og knækker. Fillodej findes på køl i supermarkedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk