Sprøde fastelavnsboller med ricotta og orangeskum
24. februar 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Foto Lene Samsø
Denne fastelavnsbolle er supernem og lidt snydeagtig. Du kan bruge samme fyld i en hjemmelavet wienerdej, hvis du vil.
Ingredienser
Sådan gør du
Stik 12 cirkler med en diameter på ca. 8 cm ud af butterdejen, brug evt. et glas. Stik et hul med en diameter på ca. 5½ cm i midten af halvdelen af dejcirklerne.
Pisk æg sammen med 1-2 spsk. koldt vand i en skål, og pensl dejcirklerne med æggeblandingen. Læg dejringene oven på, og pensl også dem med æggeblandingen.
Læg forsigtigt kagerne på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 200° varmluft. Lav fyldet, mens ovnen varmer op.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekornene sammen med ricotta, sukker og æggeblomme i en skål med en elpisker. Vend appelsinmarmelade i ricottablandingen.
Læg 1-2 tsk. ricottafyld i midten af de små butterdejskager, og bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne, og kanten er hævet. Lad dem køle helt af.
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Vend marmelade i flødeskummet, og fyld cremen i en sprøjtepose med stjernetyl.
Fyld de sprøde skaller med appelsincreme. Pynt evt. med tørrede citronskiver, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk