Sprøde churros med æbler
10. november 2020
af
Skovdal Nordic.
Foto: Skovdal Nordic
Churros kaldes også "spanskrør" på dansk, men uanset hvad man kalder dem, er det et faktum, at de smager helt fantastisk. Servér f.eks. med hjemmelavet Nutella til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i små tern.
Bring vand, olie og salt i kog i en gryde. Tilsæt hvedemel på én gang, og rør godt med en trægrydeske, til dejen har form som en kugle og slipper gryden.
Lad dejen køle af, rør æg og æbletern i, og fyld dejen i en sprøjtepose med en stjerneformet tylle.
Varm olie op i en gryde. Pres dejen ud igennem tyllen og direkte ned i olien i stænger på 10-12 cm. Klip dejen af med en saks. Lav nogle stykker ad gangen, og steg dem i 5-8 minutter i olien, til de er gyldne og sprøde.
Tag de sprøde churros op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk