Sprøde blomkålspakker med spinat
29. marts 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Sprøde blomkålspakker med spinat er perfekte til middagsbordet og i madpakken. Små, knasende sprøde fillodejspakker fyldt med karrystegte grøntsager - lækkert!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl blomkålen, og hak den groft. Skyl og slyng spinaten.
Steg løg og hvidløg i olie på en stor pande i 2-3 minutter. Tilsæt blomkål og karry, og steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt spinat og fløde, og lad retten simre i 4-5 minutter. Smag til med salt, peber og evt. ekstra karry. Afkøl.
Skær fillodejen i firkanter på ca. 14 x 14 cm. Brug 2 stykker fillodej til hver pakke.
Fordel blomkålsfyldet midt på hvert stykke fillodej. Fold kanterne ind som til en lille pakke.
Steg blomkålspakkerne i rigeligt olie på en pande i 3-4 minutter i alt, og vend dem undervejs, så de bliver gyldne og sprøde på alle sider.
Afdryp på fedtsugende papir, og drys med salt. Anret blomkålspakkerne på et fad, og top med skyllet spinat og tynde chiliringe.
Servér med kogte ris, evt. overskydende fyld og frisk mynte.
Tip!
vege
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk