Sprøde baguettes

29. juni 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Baguettes – eller flutes – skal bages ved høj varme for at opnå en smuk og sprød skorpe. Har du en ovn med dampfunktion, så brug endelig den, da dampen giver brødet en ekstra knasende skorpe.

Bemærk
Hævetid: I alt 11½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt kærnemælk, olie og sukker, og rør rundt.
Tilsæt salt og mel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i 8-10 minutter (gerne på en røremaskine),til den er glat og smidig og slipper skålens kant.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve på køl i mindst 10 timer.
Hæld den kolde dej ud på et meldrysset bord, og del den i 3 lige store stykker. Form forsigtigt dejstykkerne til aflange flutes, men uden at slå for meget luft ud af dejen.
Læg baguettesene på en bageplade med bagepapir, eller læg dem i en baguetteform drysset med mel. Dæk dem med et rent og fugtigt viskestykke, og lad dem efterhæve i 1½ time.
Tænd ovnen på 250°. Skær 5-6 snit på skrå i hver baguette med en skarp kniv, og drys med lidt ekstra mel. Bag baguetterne i ovnen i 18-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist før servering.

Tip!

Der bliver 3 store baguettes ud af portionen, men du kan sagtens forme 4 slanke baguettes i stedet. I så fald skal de kun bage i 15-16 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar