Sprøde appelsintærter med is
10. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
De små sprøde og lækre appelsintærter er supernemme at lave, og så smager de virkelig godt med en gavmild kugle is og en sød citrus-sirup.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær butterdejen i aflange stykker. 1 hel rulle butterdej giver ca. 8 stykker. Skær et fint rids 1 cm inde hele vejen rundt på hvert stykke.
Smør et tyndt lag abrikosmarmelade på inden for kanten. Riv marcipanen henover.
Pil appelsinerne, og skær de hvide hinder af. Skær i meget tynde skiver, og læg 2-3 på hver tærte.
Pensl kanterne med æg. Bag dem helt gyldne på nederste rille i en 225° varm ovn i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Pres saften af appelsiner og citron. Kog citrussaft, sukker og kanelstang til en tyk sirup ved svag varme. Køl den af.
Anret de små tærter med blød vaniljeis, og hæld lidt sirup over.
Hak nødderne, og drys dem henover.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk