Sprød torsk med smørstegte kartofler og ærtepuré
21. august 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den milde torsk og den søde ærtepuré gør det nemt at få hele familien til at spise fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Afdryp. Smelt smørret på en pande. Skyl, tør og hak persillen. Vend kartoflerne rundt i smørret i et par minutter sammen med persille.
Læg de frosne ærter i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem stå i 2 minutter, til de er optøet. Afdryp. Blend ærterne til puré i en blender sammen med olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Gå torskeloinsene efter for ben. Krydr med salt og peber, og vend dem i rasp.
Steg de panerede torskestykker i smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side, til de lige akkurat er gennemstegte.
Skyl og tør ærteskuddene. Servér torskestykkerne med smørstegte kartofler, ærteskud, ærtepuré og citronbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk