Sprød torsk med rød pesto, rodfrugtfritter og ærter
5. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den engelske klassiker "fish and chips" i en ny og opdateret version.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl de søde kartofler og pastinakker, og skær dem i ensartede bjælker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, vend dem med olie, og krydr med salt og peber.
Bag rodfrugtfritterne i ovnen i 35-40 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Vend rundt i dem undervejs.
Bland rasp og fintrevet parmesan sammen i en skål.
Skær torskefileten i 4 portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Smør rød pesto på toppen af fiskestykkerne, og drys med raspblandingen.
Fordel torskestykkerne i en bradepande med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til fisken er gennemtilberedt, og kødet deler sig i fine flager.
Optø ærterne, eller giv dem et hurtigt opkog i en gryde med kogende vand. Afdryp, og hæld dem i en skål.
Rør mayonnaise og rød pesto sammen til dip i en skål.
Servér sprød torsk med rodfrugtfritter, ærter og pestodip.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk