Sprød torsk med bacon, ærter og karrysauce
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Torsk med alt det dejlige tilbehør er en ret i en børnevenlig udgave, som børnene elsker.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Pil løget, og skræl persilleroden. Skær løg, persillerod og æble i små tern.
Steg løg, persillerod og æble i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt karry og mel, og lad det stege med et øjeblik.
Hæld bouillon i, og lad saucen koge i 5-7 minutter under låg, til grøntsagerne er møre.
Tilsæt mælk, og blend saucen jævn og glat med en stavblender. Varm saucen igennem, og smag til med æbleeddike, salt og peber.
Sørg for, at torsken er fri for ben, og skær den i det rette antal portionsstykker. Krydr torskestykkerne med salt og peber, og vend dem i rasp.
Steg torskefileterne i smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side, til de er lige akkurat gennemstegte.
Skær bacon i små tern, og steg dem sprøde på en tør pande. Afdryp på fedtsugende papir. Hak purløg, og bland det med baconternene.
Kog ærterne møre i en gryde med letsaltet vand i 1-2 minutter.
Læg fiskestykkerne på tallerkener, og drys bacon-purløg-blandingen over. Anret med ris, ærter og karrysauce, og servér citronbåde til.
Tip!
Torskeloins er fiskens mørbrad og det bedste stykke kød på torsken. Det er tykt og kødfyldt, og det gør, at kødet forbliver saftigt og nemmere holder formen, når du steger det.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk