Sprød tærte med svesker
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Sprød tærte med bløde svesker – tærtebunden bliver ekstra sprød og lækker, fordi der er meget finthakkede mandler i dejen.
Ingredienser
Udstyr
en aflang tærteform med løs bund, 10 x 30 cm, eller en rund tærteform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Hak mandlerne til meget fint mandelmel i en minihakker. Riv skallen af citronen.
Bland hvedemel, mandelmel, salt, sukker og citronskal. Skær smørret i terninger, og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med ægget – dejen skal æltes mindst muligt.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den koldt i 1 time.
Fordel sveskerne på tærtebunden. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Hak mandlerne til meget fint mandelmel i minihakkeren, og rør mandelmel sammen med sukker, vaniljekorn, æg, orangeblomstvand og smeltet smør. Hæld det over sveskerne. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25 minutter.
Serveres lun med et drys sigtet flormelis over.
Tip!
Kan du ikke lige få fat i orangeblomstvand, kan du bruge en anden form for væde, f.eks. appelsinsaft eller bare vand.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk