Sprød salat med urter og ansjoser
10. maj 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Giv den lille, fede fisk en chance - også selv om du ikke umiddelbart er til ansjoser! Sammen med vinaigretten giver den salaten masser af smag og karakter.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak forårsløg og mynte fint, og rør det sammen med sennep, honning, eddike og olie i en skål. Smag vinaigretten til med salt og peber.
Skyl agurkerne, og skær den i tynde, aflange skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand på køl i ca. 10 minutter, så de bliver sprøde.
Skyl og slyng salaterne, og pluk dem groft. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i tern. Skyl forårsløgene, og snit dem fint. Hak ansjoserne groft.
Skyl og pluk krydderurterne. Anret det hele på et fad med afdryppede agurker og krydderurter.
Dryp salaten med lidt af vinaigretten, og servér resten i en lille skål ved siden af. Giv evt. grillet brød til.
Tip!
Supplér evt. salaten med smilende æg og lidt kogte kartofler, så den mætter mere og kan fungere som et selvstændigt måltid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk