Sprød salat med friteret gedeost
13. februar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En lækker og franskinspireret salat, som kan serveres til frokost eller som forret.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær gedeosten i 3 cm tykke skiver. Fordel mel, sammenpisket æg og rasp i 3 forskellige skåle. Vend hver osteskive i først mel, dernæst i æg og til sidst i rasp.
Opvarm en pande med olie, og steg gedeosten i et par minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.
Pres citronen, så du får ca. 2 spsk. saft. Skyl og tør salaterne, og vend dem i en skål med citronsaft, olie, salt og peber.
Anret salaterne på et fad sammen med den friterede gedeost. Skyl og pluk kørvel, og knus valnødderne let. Top salaten med syltede rødløg, valnødder og kørvel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk