Sprød salat med anderilette, valnødder og granatæblekerner

Her serveres rilletten som en del af en super sprød og frisk salat.

Bemærk
Kogetid: 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil skalotteløgene, og skær dem i halve. Læg løg, andelår, peberkorn, enebær, nelliker, laurbærblade, salt og krydderurter i en gryde.
Hæld vand på, så det lige akkurat dækker, og bring det hele i kog. Skru ned for varmen, og lad det hele småkoge under låg i 3 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra benene.
Hæld det hele i en stor sigte med en skål under til at opsamle kogelagen. Kassér de udkogte løg og krydderurter.
Pil skind og ben fra kødet, og riv alt kødet i grove strimler med to gafler. Vend kødet rundt i 2-3 spsk. af den frasiede kogelage.
Fordel rilletten i en skål eller lille krukke, tryk kødet godt sammen med bagsiden af en ske, så overfladen bliver jævn. Dæk skålen med et låg eller alufolie, og sæt den på køl. Lad den gerne stå et par dage inden servering.
Rør sennep, honning, eddike, salt og peber sammen i en skål. Pisk olien i lidt ad gangen, til dressingen tykner en smule.
Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med en stor ske. Hold granatæblet ind over en skål, så kernerne falder ned i skålen. Sortér de hvide hinder fra, og kassér saften.
Skyl salaterne, pluk dem i mindre stykker, og bland dem sammen i en skål. Fordel andekødet oven på salaten sammen med knuste valnødder og granatæblekerner.
Dryp sennepsvinaigretten over, og servér salaten straks.

Tip!

Du kan lave anderilletten et par dage i forvejen, men vent med at samle salaten til lige før servering. Anderilletten holder sig fint i op til 5 dage på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar