Sprød polenta med peberfrugtcreme og rucola

31. august 2023 af .

Foto: columbus leth

Sprødt og cremet mødes i denne vegetariske ret. Servér med lidt oliven og pecorinoost, hvis du vil gøre retten ekstra luksuriøs.

Bemærk
vege

Ingredienser

Sådan gør du

Bring letsaltet vand i kog i en gryde. Drys polentaen i gryden, og lad den koge i 4-5 minutter under omrøring, til den er glat og cremet. Smag til med salt og peber.
Hæld den kogte polenta ud på en flad bakke med et stykke bagepapir. Glat den ud, så den har en tykkelse på ½-1 cm. Sæt polentaen på køl i et par timer, gerne natten over.
Skær polentaen i stykker på ca. 3 x 5 cm, og steg dem sprøde i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt, peber og timian.
Skyl peberfrugterne, og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Skyl chilien, og hak den fint.
Steg peberfrugt og hvidløg i olie i en gryde ved svag varme i 5-6 minutter, til peberfrugter er helt mør.
Tilsæt chili, solsikkekerner, tomatpuré og paprika, og varm det igennem. Tag blandingen af blusset, hæld den i en blender sammen med olie, og kør til ensartet konsistens. Smag til med eddike, salt og peber.
Skyl peberfrugten, og skær den i mindre stykker. Pil løget, og skær det i tynde både. Pil og pres hvidløgene.
Steg peberfrugt og løg i olie på en pande i 4-5 minutter, til det er let mørt. Tilsæt hvidløg, og smag til med eddike, salt og peber.
Fordel peberfrugtcreme i bunden af 4 tallerkner, og fordel stegt peberfrugt og rødløg ovenpå. Læg sprød polenta og skyllet rucola ovenpå, og servér med brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar