Sprød og spicy kålsalat
28. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Knasende lækker kålsalat med en syrligsød dressing, der passer perfekt til sommerens grillpølser.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl spidskål og rødkål, og snit begge dele fint, f.eks. på et mandolinjern. Skyl forårsløgene, og snit dem fint.
Vend kål sammen med forårsløg i en skål.
Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv begge dele. Skyl chilien, og hak den fint (fjern frø og mellemvægge, hvis du ikke ønsker dressingen så stærk).
Rør hvidløg, ingefær og chili sammen med limesaft, sesamolie og honning i en skål.
Rist sesamfrøene på en tør, varm pande i et par minutter, til de dufter og hopper.
Vend kålsalaten med dressingen, drys med sesam og plukket koriander, og servér straks.
Tip!
Kålsalaten er i det hele taget god til grillmad og passer også til kylling, gris, fisk og okse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk