Sprød kyllingeburger med coleslaw
27. november 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Efter en tur i frituren står menuen på knasende kyllingekød, der gør sig godt imellem to bløde burgerboller og en solid skefuld coleslaw.
Bemærk
Trækketid: 2 timer, gerne natten over
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet af kyllingelårene.
Rør kærnemælk med salt, paprika og finthakket timian i en skål. Læg kyllingekødet i blandingen, og lad det trækket i et par timer, gerne natten over.
Tag kyllingekødet op af kærnemælken, og lad det dryppe lidt af.
Hæld mel i en skål, og bland kyllingekødet i melet. Lad det stå i 10 minutter. Bank overskydende mel af kødet.
Varm olien op i en gryde til 160 grader (brug evt. et stegetermometer),og steg kyllingestykkerne i 8-10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.
Rør 2 spsk mayonnaise, sennep og cremefraiche sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
Skyl grønkålen, og hak den groft. Skyl guleroden, og skær den i fine strimler, f.eks. på et mandolinjern. Vend grønkål og gulerod i dressingen.
Lun bollerne. Flæk agurkerne. Smør bollerne med den resterende mayonnaise. Fyld op med coleslaw, stegt kylling og agurker, og spis straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk coleslaw-opskrift