Sprød kokoskage med pære og chokolade
27. april 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Kokosbunden er en fortolkning af den klassisk kokosmakron, som her er forvandlet til en festlige dessert med flødeskum, pære og smeltet chokolade.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og sukker let sammen med et piskeris i en skål. Tilsæt kokosmel og skrællet og fintrevet ingefær, og rør godt sammen.
Hæld kokosdejen ud på en bageplade med bagepapir, og pres den let sammen. Tryk den derefter ud med en ske til 1 cm's tykkels i enten 6 små cirkler eller 1 stor cirkel.
Bag kokosdejen i ovnen i ca. 15 minutter, til den er gylden og gennembagt (den bliver sprød, når den afkøler).
Pisk fløden til let skum med en elpisker i en skål. Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Skyl pærerne, og skær dem i tynde både.
Anret kokosbundene på kagetallerkner, og pynt med flødeskum, pæreskiver og smeltet chokolade. Servér straks.
Tip!
Top kokoskagen med rabarberkompot, lidt flødeskum og friske jordbær, når de er i sæson.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk