Sprød kartoffeltærte med bacon
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En kartoffeltærte er ægte hyggemad lavet med billige ingredienser, som ikke slår bunden ud af budgettet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og skyl i koldt vand.
Læg bacon på en kold pande, og tænd for varmen. Steg baconen, til den er gylden og sprød.
Skær squashen i små tern. Pil og hak rødløg. Vend de kogte kartoffeltern, bacon, squash og rødløg sammen, og krydr med hakket timian, salt og peber.
Rør æg, hytteost og ost sammen, og krydr med salt og peber.
Læg tærtedejen i formen. Fordel først kartoffelfyldet i tærtebunden, og hæld så æggemassen over.
Tænd ovnen på 200°, og bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden, og fyldet virker fast. Lad tærten hvile i 5-10 minutter inden servering. Server evt. tærten med en grøn salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk