Sprød kålsalat med frugt og nødder
12. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En frisk og farverig kålsalat er den perfekte pendant til den klassiske rødkål. Servér den som tilbehør til julens dejlige retter, eller nyd den for sig selv med et lækkert stykke brød til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og snit spidskål i tynde strimler. Skær skallen af appelsinerne, og skær appelsinerne i skiver.
Rør olie, eddike og sennep sammen, og smag til med salt og peber.
Vend dressingen sammen med kål og appelsiner i en stor skål, og sæt kålsalaten i køleskabet.
Rist valnødderne på en tør pande i 1 minut. Tilsæt smør, honning og salt, og rist nødderne i 1-2 minutter, til de karamelliserer. Tag dem af panden, og lad dem køle af på et stykke papir.
Skyl og halvér vindruerne. Skyl blåbær. Skær abrikoser i skiver. Hak myntebladene.
Vend kålsalaten sammen med vindruer, blåbær og abrikoser, og anret den på et fad. Pynt med valnødder og mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk rødkål
Er du vild med appelsin? Så prøv også en opskrift på appelsinsalat - frisk og syrlig!