Sprød fisk med sesam-bønner, kål og hoisinsauce
6. juli 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
En knasende lækker ret med asiatiske vibes.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og nip de grønne bønner. Pil hvidløgene, og hak dem fint.
Kog bønnerne i en gryde med letsaltet vand i 3-4 minutter, til de er møre. Afdryp, og afkøl let. Vend bønnerne med hvidløg, 2 spsk. hoisinsauce, 1 spsk. citronsaft, sesamfrø, salt og peber i en skål.
Skyl spidskålen, og snit den fint. Drys med lidt salt, og kram kålen let. Skyl forårsløgene, skær bunden af, og hak løgene fint.
Vend spidskål sammen med forårsløg, 1 spsk. citronsaft og olie i en skål.
Tjek fisken for evt. ben, og skær den i portionsstykker.
Vend fiskestykkerne i først en skål med mel, derefter i en skål med sammenpisket æg og til sidst i pankorasp.
Steg fisken i rigeligt olie på en pande i 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Anret spidskål i bunden af 4 dybe tallerkener. Dryp med resten af hoisinsaucen, og fordél sesam-bønnerne ovenpå. Læg stegt fisk og halve skiver citron over, og drys med fintklippet purløg.
Tip!
Servér evt. med kogte kartofler og en blandet, grøn salat, hvis du er mere sulten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk