Sprød blomkålssalat med chilivinaigrette
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Blomkål kan sagtens anvendes rå og spises som salat, hvis du snitter den fint.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløget, og hak det fint. Skyl chilien, rens den for kerner, og hak den fint. Bland hvidløg og chili med balsamico, olie, salt og peber.
Del blomkålen i buketter, og skær dem i skiver. Læg dem i en skål. Hæld chilivinaigretten over blomkålen, og lad det trække lidt.
Skær granatæblet i kvarte, og pil kernerne ud. Fjern de bitre hvide hinder.
Rist hasselnødderne på en tør pande, til de dufter, og gnid de brune hinder af dem. Hak hasselnødderne groft.
Skyl, tør og hak persillen. Hak mynten. Skyl og tør rucolaen. Vend persille og mynte i blomkålssalaten. Drys med granatæblekerner, hasselnødder og rucola.
Servér blomkålssalaten med lunet brød.
Tip!
Når hasselnødderne ristes og afskalles, får de en lidt mere intens og sprød nøddesmag, men den ekstra arbejdsgang er ikke strengt nødvendig – du kan sagtens bare bruge nødderne direkte fra posen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk