Spongekage med cheesecakefyld

5. september 2022 af .

Foto: Rikke Westesen

Kagen stammer fra England og er meget luftig og svampet. Her er den på lidt utraditionel vis toppet med cheesecakefyld og hindbærgelé.

Bemærk
Hviletid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og vend det i æggeblandingen. Varm mælk og smør i en gryde, til smørret er smeltet. Lad det afkøle, og vend det i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i 15-20 minutter, til kagen er gennembagt. Lad kagen køle helt på en bagerist.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Skyl og riv citronen fint, og pres saften. Varm citronsaften i en gryde. Vrid husblassen, og smelt den i citronsaften.
Pisk citronskal sammen med flødeost og sukker i en skål med en elpisker.
Pisk fløde og cremefraiche sammen i en skål med en elpisker til en luftig creme. Vend forsigtigt cremen i flødeosteblandingen med en dejskraber. Sigt citronsaften med den smeltede husblas i skålen, og pisk, til konsistensen er jævn og glat.
Fordel flødeostecremen oven på kagen i springformen, og lad den hvile på køl i ca. 3 timer.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i ca. 5 minutter. Varm 1 dl hindbærsaft i en gryde. Vrid husblassen, og smelt den heri. Hæld det resterende hindbærsaft i gryden, og lad hindbærblandingen afkøle ca. 10 minutter, til den har sat sig en smule.
Skyl og tør hindbærrene. Hæld forsigtigt hindbærblandingen over kagen, fordel hindbærrene, og lad kagen hvile på køl i ca. 1 time, til hindbærblandingen er stivnet. Servér gerne kold.

Tip!

Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar