Spongekage med cheesecakefyld
5. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Kagen stammer fra England og er meget luftig og svampet. Her er den på lidt utraditionel vis toppet med cheesecakefyld og hindbærgelé.
Bemærk
Hviletid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og vend det i æggeblandingen. Varm mælk og smør i en gryde, til smørret er smeltet. Lad det afkøle, og vend det i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i 15-20 minutter, til kagen er gennembagt. Lad kagen køle helt på en bagerist.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Skyl og riv citronen fint, og pres saften. Varm citronsaften i en gryde. Vrid husblassen, og smelt den i citronsaften.
Pisk citronskal sammen med flødeost og sukker i en skål med en elpisker.
Pisk fløde og cremefraiche sammen i en skål med en elpisker til en luftig creme. Vend forsigtigt cremen i flødeosteblandingen med en dejskraber. Sigt citronsaften med den smeltede husblas i skålen, og pisk, til konsistensen er jævn og glat.
Fordel flødeostecremen oven på kagen i springformen, og lad den hvile på køl i ca. 3 timer.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i ca. 5 minutter. Varm 1 dl hindbærsaft i en gryde. Vrid husblassen, og smelt den heri. Hæld det resterende hindbærsaft i gryden, og lad hindbærblandingen afkøle ca. 10 minutter, til den har sat sig en smule.
Skyl og tør hindbærrene. Hæld forsigtigt hindbærblandingen over kagen, fordel hindbærrene, og lad kagen hvile på køl i ca. 1 time, til hindbærblandingen er stivnet. Servér gerne kold.
Tip!
Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk