Spongecake med vaniljecreme og citronsmørcreme
10. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Traditionel engelsk kage med masser af vaniljecreme og smørcreme med citron. Kagen har fået sit navn efter konsistensen, der kan minde lidt om en badesvamps. Smagen er heldigvis meget bedre.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret. Pisk æg og flormelis sammen – pisk i mindst 8 minutter, til det er hvidt og cremet.
Sigt mel og bagepulver i, og vend dejen godt sammen. Vend forsigtigt det smeltede smør i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Tjek med et grillspyd eller lignende, om kagen har fået nok. Den skal være gylden og føles blød og elastisk.
Lad kagen blive kold, før du tager den ud af formen. Flæk den herefter i 2 dele på tværs.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med flormelis. Rør vaniljekorn og flormelis sammen med mascarpone og fromage frais.
Fordel cremen mellem de 2 kagebunde.
Riv skallen af citronen fint – gem lidt skal til pynt. Pres saften af citronen. Kom citronskal, citronsaft, smør og flormelis i en skål. Pisk det med en elpisker i mindst 5 minutter, til det er luftigt og cremet. Farv evt. cremen med gul konditorfarve.
Smør cremen rundt på toppen og siderne af kagen med en palet, til den er helt dækket. Drys med lidt revet citronskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk