Sponge cake med rabarber og smørcreme
6. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Den ser solid ud, men sponge cake er en overraskende let og luftig kage. Læg skønne bagte rabarber og smørcreme mellem lagene – det smager fantastisk!
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 20 cm i diameter
1 sprøjtepose med rund tylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker og vaniljekorn luftigt i en skål med en elpisker. Rør æggene i 1 ad gangen. Sigt mel og bagepulver ned i skålen til de våde ingredienser. Rør dejen forsigtigt sammen.
Smør springformen, og hæld dejen i formen. Bag den i ovnen i ca. 35 minutter, til den er fast. Lad den køle af.
Rens rabarber, og skær dem i 2 cm store stykker. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med sukker. Bag dem i ovnen i 15 minutter ved 180° sammen med kagen. Lad dem køle af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smørret med vaniljekorn, til det er luftigt. Pisk flormelis i lidt ad gangen. Fyld smørcremen i sprøjteposen.
Skær kagen over 2 gange, så du får 3 kagebunde. Læg et lag smørcreme og bagte rabarber på de 2 nederste kagebunde. Saml kagen, og fordel smørcreme og bagte rabarber på toppen.
Tip!
Kagen kan bages i en større springform, men så skal du kun dele den i to bunde. Brug evt. et stykke sytråd, og lav et flot snit.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk