Spiselig gaveæske
24. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Ægte chokoladekærlighed samlet i en smuk æske med bånd og silkepapir. Den hvide chokolade er brugt til 3 forskellige søde sager, der helt sikkert vil gøre enhver blød om (chokolade)hjertet.
Ingredienser
Udstyr
Gaveæske, silkepapir og evt. silkebånd og roser
Sprøjtepose med spids tylle
Sådan gør du
Smelt smørret. Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smeltet smør godt sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt æg, og pisk igen. Bland mel, majsstivelse, natron og salt sammen i en skål, og rør det i dejen. Hak 50 g hvid chokolade fint, og rør den i dejen. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir på to bageplader. Form 18 runde kugler af dejen med hænderne – brug ca. 1½ tsk. dej pr. kugle – og fordel dem på bagepladerne med god afstand imellem. Giv dejkuglerne et let tryk på toppen. Bag cookiesene i ovnen i 9-10 minutter, til de er let gyldne, men stadig let bløde i midten.
Bræk eller skær de sidste 80 g chokolade i 18 firkantede stykker. Tag cookiesene ud af ovnen, og tryk straks et stykke firkantet chokolade ned i midten af hver cookie efterfulgt af et lille sukkerhjerte. Afkøl kagerne på en bagerist, og sæt dem derefter kort tid på køl, så chokoladen sætter sig igen.
Skyl jordbærrene, og dup dem tørre med køkkenrulle. Det er vigtigt, at jordbærrene er helt tørre, så chokoladen kan sidde fast på dem. Hak den mørke chokolade fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen.
Dyp jordbærrene ét ad gangen i den smeltede chokolade, og dryp dem godt af, inden du lægger dem over på et bræt med bagepapir. Lad chokoladen størkne.
Hak den hvide chokolade fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Hæld den smeltede chokolade i en sprøjtepose med en lille spids tylle, og dekorér jordbærrene med striber af hvid chokolade oven på det mørke chokoladelag. Sæt jordbærrene på køl indtil servering.
Fordel popcornene på et stykke bagepapir. Hak hvid chokolade fint, og smelt den i en skål over vandbad eller mikroovnen. Fordel den smeltede chokolade over popcornene, og drys med hindbærstøv.
Vend rundt i popcornene, så chokolade og hindbærstøv fordeler sig jævnt. Afkøl popcornene i mindst 1 time, til chokoladen er størknet, og bræk dem derefter fra hinanden.
Anret cookies, chokoladedyppede jordbær og hindbærpopcorn i en æske eller beholder med silkepapir, og pynt evt. med silkebånd og roser.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk