Spiralsmåkager
30. december 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: RIkke Westesen
Har du svært ved at vælge mellem vaniljesmåkager og chokoladesmåkager, er de her småkager lige sagen.
Bemærk
Hviletid: 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør mel, vaniljesukker og sukker sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og ælt dem ind i melblandingen med hænderne.
Saml dejen med æg, og ælt den godt igennem med hænderne, til den er jævn og glat.
Del dejen i 2 lige store stykker, og ælt kakaopulver ind i den ene dej. Pak begge deje ind i husholdningsfilm, og lad dem hvile på køl i 10-15 minutter.
Tag dejene ud af køleskabet, og rul dem ud med en kagerulle i ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord, så du har 2 store firkanter på ca. samme størrelse.
Læg forsigtigt den brune dej oven på den lyse dej, og rul dem stramt sammen til en stor roulade. Pak rouladen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 190° varmluft. Skær rouladen i helt tynde skiver, og fordel dem på bageplader med bagepapir.
Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de tager let farve. Lad dem afkøle helt på en bagerist.
Tip!
Ligger rouladen for længe på køl, risikerer du, at dejen smuldrer, når du skærer den i skiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk