Spinatvafler med røget laks og avocado

Lækre grønne vafler smækfyldt med vitaminrig spinat og toppet med røget laks, blød avocado og friske ærter.

Spinatvafler med røget laks og avocado
0-30 min.

(15)

February 18, 2022 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann

Ingredienser

personer

Udstyr

  • et vaffeljern

Sådan gør du

Tip!

Spinatvafler smager også fremragende toppet med krydret kylling.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Den bedste opskrift på spinatvafler 

De knaldgrønne spinatvafler er et hit til både frokost og aftensmad, og er du heldig, er der også et par stykker til overs til madpakken. Faktisk kan du lige så godt lave dobbeltportion med det samme. De sprøde spinatvafler er gode at have på lager.

Vaflerne kan bages til hjertevafler, som vi gør i denne opskrift, eller de kan bages i et belgisk vaffeljern, som giver en lidt større og tykkere vaffel. Begge dele giver sprøde og lækre vafler med denne opskrift.

Spinatvafler er nemme at lave. Du skal blot putte alle ingredienser i en blender eller foodprocessor, og blende dem til en glat og grøn dej. Så er din vaffeldej klar til at blive bagt. Vaflerne i denne opskrift kan sagtens bages i forvejen, så de bare lige skal lunes inden servering. De kan også fryses!

Topping til spinatvafler

De færdigbagte spinatvafler toppes med røget laks, flødeost og skiver af avocado. Spinatvafler med laks smager helt forrygende og kan både serveres som en flot forret, til frokost og aftensmad. Spinatvafler kan også sagtens spises som et sundt morgenmåltid, f.eks. toppet med spejlæg og avocado.

Du kan toppe spinatvafler med alt muligt lækkert. Stegt kylling med hummus og sprødt grønt er en lækker kombination. Det samme er tunsalat med syltede rødløg og salat. Du kan også lave en vegetarisk variant med frisk ærtecreme, avocado og salat. Mulighederne er mange, men det er vigtigt, du husker en form for spread, så anretningen ikke bliver for tør.

Flere opskrifter på vafler 

Vil du gerne have en lidt grovere vaffel, kan du tilsætte rugmel til vaffeldejen. Rugvafler med laks, cremefraiche og dild smager skønt. Undgår du helst gluten, kan du prøve vores glutenfri rødbedevafler, havregrynsvafler eller æggevafler, som alle er gode på morgen- og brunchbordet.

For at få en mere mættende vaffel, kan du tilsætte kikærter til vaffeldejen. Kikærtevafler smager ikke udpræget meget af kikærter, men de mætter supergodt. Gulerodsvafler lavet med havregryn ligger også i den ekstra mættende kategori af vafler. Det samme gør de lækre kartoffel-oste-vafler, der er fine at servere som en lille tapas-haps før middagen.   

Gode tips til vaffelbagningen

  • Hav tålmodighed, når du bager vafler. De skal have længere tid, end du måske lige regner med. Vaflerne skal bages gyldne og sprøde, så du ikke ender op med en slatten vaffel.
  • De nybagte vafler skal altid lægges på en bagerist, ellers risikerer du, at de bliver bløde.  
  • Vafler kan sagtens fryses. Læg et stykke madpapir imellem dem, så de ikke klæber sammen. Tø vaflerne op på køkkenbordet, og lun dem herefter i ovnen, vaffeljernet eller på brødristeren.
  • Vaffeldejen kan godt forberedes i god tid (evt. dagen før),og opbevares på køl.

Se også: Klassisk opskrift på søde vafler.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'