Spinattimbaler med rodfrugtsalat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Af frisk spinat, æg og fløde kan du lave en imponerende forret, som tager sig rigtig flot ud, når den serveres med en farvestrålende rodfrugtsalat.
Ingredienser
Udstyr
små forme, som kan indeholde ca. 1,5 dl
Sådan gør du
Pil spinaten, og fjern de stilke, som er meget grove eller ikke pæne. Fine stilke kan sagtens blive møre, når spinaten dampes.
Skyl spinaten grundigt i så meget vand, "at den kan svømme”. Brug evt. flere hold vand, hvis der er meget jord på spinaten. Vend forsigtigt spinaten rundt i vandet for at vaske den. Lad den dryppe af i en sigte.
Varm en stor gryde op, og kom spinaten i gryden med kun det vand, der hænger på bladene. Kog spinaten ved høj varme, og rør ofte, så den falder sammen. Kog spinaten godt igennem. Kom spinaten i en sigte, og lad den dryppe godt af. Tryk let med en ske, så noget af vandet sigtes fra.
Tag en tredjedel af spinaten fra, og blend den. Rør både den hele og den blendede spinat med fløde, æg, salt og peber. Pil og hak hvidløg fint. Riv skallen og pres saften af citronen. Rør hvidløg, chiliflager, og citronskal og -saft i spinaten.
Fordel spinatmassen i smurte forme. Stil dem på en bageplade, og bag timbalerne i en 180º varm ovn i 35 minutter. Lad dem køle lidt af i formene, før du forsigtigt vender dem ud, så de står med bunden i vejret.
Skræl rødbede og gulerod, og skær dem i lange, tynde strimler med en god kartoffelskræller. Du kan også bruge et juliennejern til det. Rens forårsløgene, og hak dem fint. Skyl persillen, og hak den groft. Bland rodfrugter og forårsløg med olie, citronsaft og persille, og krydr med salt og peber.
Servér rodfrugtsalaten til spinattimbalerne.
Tip!
I stedet for frisk spinat kan du bruge 500 g helbladet spinat fra frost. Så kan du springe over trin 1 og 2 i opskriften. Såvel spinattimbaler som rodfrugtsalat kan også bruges som tilbehør til fisk eller kød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk