Spinattærte med skinke og grøn salat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Spinattærte med en sprød grøn salat er nem og mættende hverdagsmad, som hele familien kan lide.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet form med løs bund, ca. 20 x 20 cm
tørrede hvide bønner til formen
Sådan gør du
Skær smør i små tern, og smuldr det i de 2 slags mel. Saml hurtigt dejen med yoghurt, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 1 time.
Rul dejen ud, og læg den i en smurt form.
Prik bunden med en gaffel, og dæk den med bagepapir. Fordel bønner ovenpå, så dejen ikke glider ned ad kanten under forbagningen. Bag bunden i en 200° varm ovn i 10 minutter.
Skyl spinaten, og blanchér den i spilkogende, saltet vand i 1 minut. Afdryp og afkøl i en sigte, og dup spinaten tør.
Pisk æg, cremefraiche og fløde sammen. Rør knust hvidløg og fennikelfrø i.
Skær skinken i strimler, og vend dem i blandingen sammen med spinaten. Fordel fyldet i tærtebunden, og bag tærten i ovnen i 20 minutter ved 225°.
Skyl og snit salat og peberfrugt. Pil og hak løget. Bland eddike, olie, salt og peber, og vend det med salatgrøntsagerne i en skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk skinkestang med butterdej
Powered by Froala Editor