Spinattærte med skinke og grøn salat
Spinattærte med en sprød grøn salat er nem og mættende hverdagsmad, som hele familien kan lide.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet form med løs bund, ca. 20 x 20 cm
tørrede hvide bønner til formen
Sådan gør du
Skær smør i små tern, og smuldr det i de 2 slags mel. Saml hurtigt dejen med yoghurt, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 1 time.
Rul dejen ud, og læg den i en smurt form.
Prik bunden med en gaffel, og dæk den med bagepapir. Fordel bønner ovenpå, så dejen ikke glider ned ad kanten under forbagningen. Bag bunden i en 200° varm ovn i 10 minutter.
Skyl spinaten, og blanchér den i spilkogende, saltet vand i 1 minut. Afdryp og afkøl i en sigte, og dup spinaten tør.
Pisk æg, cremefraiche og fløde sammen. Rør knust hvidløg og fennikelfrø i.
Skær skinken i strimler, og vend dem i blandingen sammen med spinaten. Fordel fyldet i tærtebunden, og bag tærten i ovnen i 20 minutter ved 225°.
Skyl og snit salat og peberfrugt. Pil og hak løget. Bland eddike, olie, salt og peber, og vend det med salatgrøntsagerne i en skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
1. juni 2018 af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth