Spinattærte med ricotta og grøn salat med vinaigrette

Erstat den vanlige mørdejsbund med tynde skiver af kartofler. Det giver en både sprød, sund og saftig tærte.

Bemærk
Bagetid: 40 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Skræl kartoflerne. Skær 2 af dem i tynde, runde skiver, evt. på et mandolinjern. Skær den sidste kartoffel i tynde skiver på langs.
Steg kartoffelskiverne på begge sider i olie på en pande, til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Smør springformen med smør, også kanterne. Dæk bunden af springformen med de runde kartoffelskiver, og sæt de lange skiver op ad springformens kanter. Skiverne må gerne overlappe hinanden.
Tænd ovnen på 185°. Pil og hak hvidløg fint. Rens chilien, og hak den fint. Skyl spinaten, og varm den op i en gryde sammen med chili, hvidløg og olie i ca. 3 minutter. Lad overskydende væde dryppe af, og afkøl spinaten let. Pisk æg og ricotta sammen i en skål. Tilsæt smuldret feta.
Skyl og hak persille, og vend det i æggeblandingen sammen med citronskal og muskatnød. Hak den dampede spinat, og vend den i æggeblandingen. Krydr med salt og peber. Hæld spinatfyldet i springformen. Bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter, til den er fast.
Skyl og tør salatbladene, og pluk dem evt. i lidt mindre stykker. Rør rapsolie, sennep, æbleeddike og honning sammen til en vinaigrette, og smag den til med salt og peber. Fordel vinaigretten over salaten, og drys med flager af parmesan.
Servér salaten som tilbehør til den lune spinattærte. Brug en kniv til at løsne tærtens sider, når den skal frigøres fra formen.

Tip!

Kerner og frøstol er de stærkeste dele af en frisk chili. Fjern dem – så får du en lækker, men knap så brændende chilismag med i retten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar