Spinattærte med parmaskinke og gedeost
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
En tærte som den her med spinatfyld og sprød skorpe er både autentisk og rig på smage. Og så fungerer den smaddergodt til frokostbordet med andet tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°.
Nip stilkene af spinatbladene, og skyl bladene grundigt i flere hold koldt vand.
Rens porren, og skær den i skiver. Skær parmaskinken i små tern. Steg porre og parmaskinke let i lidt olie på en pande. Tilsæt spinaten, og lad den svitse med i 1 minut. Krydr med salt og peber, og det tag det fra panden.
Pisk æg og yoghurt godt sammen med en gaffel. Rør knust hvidløg i æggeblandingen sammen med salt og peber.
Smør en tærteform med lidt smør, og læg tærtedejen i formen – skær overskydende dej væk fra kanterne. Fordel spinatfyldet oven på mørdejen.
Hæld æggeblandingen over spinaten. Læg skiver af gedeost ovenpå, og drys med pinjekerner.
Bag tærten i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter. Servér gerne med en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk