Spinattærte med laks
12. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En madtærte er perfekt som nem aftensmad, men fungerer også fint på frokostbordet eller som del af en større buffet.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Rul tærtedejen ud, og læg den i en tærteform. Pil og hak løget fint. Optø spinaten, og vrid den fri for væske.
Steg løg i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt spinat, og steg videre i 2 minutter. Krydr let med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og cremefraiche sammen, og krydr med salt og peber. Skær laks i tern. Fordel laks, spinat og løg i tærtebunden, og hæld æggeblandingen over.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk