Spinattærte med gedeost

22. juni 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Hvis du er vild med gedeost, så prøv den her spinattærte med store stykker af blød gedeost i toppen. Drysser du pinjekerner over, vil deres knas og nøddeagtige smag afrunde osten perfekt.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland de to slags mel og salt. Smuldr smør i blandingen, og saml dejen med lidt vand. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den fast i en smurt tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 8 minutter.
Optø langsomt spinaten i en gryde eller mikroovnen. Kram den fri for overskydende væske, og fordel den på tærtebunden.
Pisk æg og mælk. Hæld det over spinaten. Krydr med salt og peber.
Skær gedeosten i skiver, og fordel dem i tærtens overflade. Drys med pinjekerner, skru ovnen ned til 180°, og bag tærten i ca. 30 minutter, til fyldet har sat sig.
Spis tærten lun eller kold, og servér en blandet grøn salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar