Spinatsoufflé med karry
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Spinatsoufflé med karry er en nem og lækker variant af den ellers så udfordrende sufflé. Spis den til forret, frokost eller som en let ret til aften med en frisk salat til.
Bemærk
Ovntid: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
seks ramekiner
Sådan gør du
Smør ramekinerne med smør. Tænd ovnen på 200°.
Skyl spinaten grundigt. Opvarm olivenolien på en pande. Varm spinaten op på panden, indtil vandet er fordampet, og spinatbladene falder sammen. Læg spinaten i et dørslag, og pres væden ud af den med bagsiden af en grydeske. Hak herefter spinaten groft med en kniv.
Del æggene i hvider og blommer i hver deres skål. Pisk hviderne stive med en elpisker.
Smelt smør i en gryde, og tilsæt hvedemel. Rør grundigt med et piskeris i 2-3 minutter, til smør og mel samler sig til en jævn klump.
Hæld mælken i lidt efter lidt, og rør med piskeriset, til saucen har en cremet konsistens. Krydr med karry, salt og peber. Rør den hakkede spinat i saucen. Tag gryden med sauce af varmen, og rør æggeblommerne i. Vend til sidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i spinatmassen, så den bliver luftig.
Fordel massen i de smurte forme, så der er plads til, at souffléerne kan hæve. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er flot gyldne på overfladen. Undgå at åbne ovndøren undervejs, da souffléerne ellers risikerer at falde sammen. Servér dem, så snart de er kommet ud af ovnen og stadig er flot luftige.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk