Spinatsnegle med ricotta og parmesan
20. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Spinatsneglene er bløde og luftige og superlækre at servere på buffetbordet, i madpakken eller blot som en lækker snack.
Bemærk
Hævetid: 1½ time
Ingredienser
Udstyr
16 papirforme
Sådan gør du
Lun mælken i en gryde, og rør gæren ud heri sammen med sukker. Tilsæt æg og olie, og rør det sammen. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen grundigt i 5-8 minutter (gerne i en røremaskine),til dejen er glat og smidig.
Dæk skålen med dej med et rent og fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i ca. 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Rør ricotta og æg sammen i en skål. Pil og pres hvidløg, og rør det i ricottablandingen sammen med oregano, salt og peber. Skyl og afdryp spinaten, og hak den fint. Rør den hakkede spinat i ricottablandingen. Riv parmesanosten fint.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en stor aflang firkant. Smør ricottablandingen ud på dejen i et jævnt lag, og drys med parmesan.
Rul dejen sammen til en roulade på den lange led. Skær rouladen ud i ca. 16 tykke snegle. Fordel sneglene i papirforme på 1-2 bageplader med bagepapir, dæk dem til, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Pensl spinatsneglene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 18-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist før servering.
Tip!
Spinatsneglene er fryseegnede.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk