Spinatsalat med røde ris og quinoa
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
En farverig salat, der mætter godt, fordi den indeholder både ris og quinoa.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl risene i koldt vand, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter, til de er møre. Lad dem afdryppe og køle af i en sigte.
Skyl quinoaen i koldt vand, og kog den i letsaltet vand i 10-12 minutter. Lad den afdryppe og køle af i en sigte.
Bland de kogte ris og kogt quinoa i en skål.
Skyl spinaten, og slyng den tør. Skyl persillen, og hak den groft. Hak basilikum groft. Bland spinatbladene med ris, quinoa, semidried tomater og hakkede krydderurter.
Rør olie og balsamico sammen, og krydr med salt og peber. Vend dressingen i spinatsalaten.
Tip!
Røde ris er fuldkornsris, som tager sig flot ud på buffeten på grund af deres særlige kulør. De kan købes i velassorterede supermarkeder. Alternativt kan du bruge almindelige ris eller en risblanding med vilde ris i.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk