Spinatsalat med rejer, mandler og citrusdressing
4. april 2023
af
Ditte Ingemann.
Foto: Lene Samsø
En frisk salat med rejer, rødløg og en syrlig dressing på toppen. Skøn ret eller tilbehør til frokost- eller middagsbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Afdryp rejerne i en sigte. Skyl og tør spinaten, og anret den på et stort fad. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær dem i skiver. Top med syltede rødløg.
Rist mandelflagerne let gyldne på en tør, varm pande. Fordel rejer og ristede mandelflager over salaten.
Blend olie, sennep og ansjosfileterne i en blender eller minihakker. Skyl citronen, og riv skallen fint ned i blandingen. Pres saften af citronen, og bland det i.
Riv og tilsæt parmesan, og blend det hele godt sammen til cremet dressing. Smag til med salt og peber og evt. en smule mere citron.
Hæld dressingen over salaten, og servér straks med ristet brød til.
Tip!
Du kan selvfølgelig også bruge hele mandler i stedet for mandelflager. Rist dem på en tør og varm pande, og hak dem groft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk