Spinatsalat med linser, feta og syltede rabarber
30. juni 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Servér den saftige og fyldige salat til lammekød eller en god grydestegt kylling – så er forårslykken gjort!
Bemærk
Trækketid, rabarber: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog hyldeblomstsaft, vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg i en gryde. Lad det småkoge, til sukkeret er opløst, og konsistensen er som tyk sirup. Afkøl lagen, og kassér vaniljebælgen.
Skyl rabarberne, og skær dem i tynde skiver. Læg rabarberskiverne i et stort glas, og hæld sukkerlagen over. Sæt dem på køl i mindst 1 time, gerne længere.
Afdryp linserne. Skyl og tør spinaten. Kassér den nederste træede ende af aspargesene, og skær resten i mindre stykker. Optø ærterne.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
Vend dressingen sammen med linser, spinat, asparges og ærter, og anret salaten på et fad eller i en skål. Top med smuldret feta og hyldeblomstsyltede rabarber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk