Spinatsalat med kylling og dressing
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Spis dig mæt og glad i denne spinatsalat med stegt kyllingefilet, eller servér den som en del af en større buffet.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg kyllingefileterne i olie på en pande i 5-7 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Afkøl i 5 minutter, og skær dem herefter i tynde skiver. Skyl og tør babyspinaten. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både.
Rist pekannødderne let på en tør pande. Høvl parmesanosten i flager med en skrællekniv.
Pil skalotteløg, og hak det fint. Hak tranebær groft.
Rør æbleeddike, olie, skalotteløg og tranebær sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Vend spinat og æbler sammen med dressingen, og anret salaten på et stort serveringsfad eller på middagstallerkener.
Top med skiver af kylling, pekannødder og parmesan høvlet i tynde flager. Servér med groft brød til.
Tip!
I stedet for de 4 kyllingebrystfileter kan du bruge 2 andebryst. Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter med skindsiden nedad. Vend dem, og steg dem i 5-6 minutter på den anden side. Lad kødet hvile i 5 minutter, før det skæres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk