Spinatrisotto med hvidløg og purløg

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Variér den klassiske risotto med spinat, og du vil glæde dig over både smagen og den fine farve.

Bemærk
Risotto skal serveres straks, den er færdig, så den er blød og varm og lige til at spise med en gaffel. Hvis den køler af og stivner, er det en helt anden smagsoplevelse. Du kan med fordel forvarme tallerkenerne, så køler risottoen langsommere.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget fint. Opvarm en bredbundet gryde med olie, og svits løgene, til de er klare i farven. Tilsæt risene, og svits et øjeblik. Spæd med kogende bouillon ca. 2 dl ad gangen.
Rør ofte i risene, mens de koger og optager væsken, og tilsæt mere bouillon, hver gang de er kogt næsten tørre. Kog, til al bouillonen er brugt.
Kog den frosne spinat i en gryde for sig selv, til den er helt tøet op og mør. Blend den til en fin puré. Vend spinatpureen i risottoen, når al bouillonen er brugt op. Tilsæt også den friske, skyllede babyspinat og finthakket hvidløg.
Kog videre, og rør ofte. Kog, til risene er “al dente”, dvs. møre med lidt bid.
Tilsæt parmesan, og smag til med salt. Spæd evt. med kogende vand, til risottoen har en grødagtig konsistens.
Anret risottoen på flade tallerkener, drys med hakket purløg, og servér straks.

Tip!

Er der en rest risotto til overs? Så kan du stege den dagen efter som små klatkager i olivenolie på en pande. Sammen med lidt stærk tomatsauce er det en dejlig forret, tilbehør eller snack. Sørg for, at risottoklatkagerne er stegt godt brune, inden de vendes om på panden, ellers kan de nemt gå fra hinanden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar