Spinatpandekager med sprød laksesalat
27. maj 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Pandekager er altid en god ide, og når de som her er både grønne og sunde, kan du sagtens spise en ekstra.
Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Optø spinaten, og pres den fri for væde. Kom spinat, æg, mælk og hvedemel i en blender, og krydr med salt og peber. Blend ingredienserne sammen til en ensartet og flot grøn dej. Lad dejen hvile i 30 minutter.
Opvarm en pande med smør, og steg 1 stor pandekage ad gangen på panden. Der bliver 8 pandekager ud af portionen. Lad dem køle af på en tallerken, efterhånden som de bliver færdige.
Rør sennep, honning og eddike sammen i en skål, og tilsæt olie lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.
Skyl og snit spidskål og fennikel fint, og bland dem sammen med friskhakket estragon og kørvel i en skål. Dryp sennepsvinaigrette over salaten, og vend det godt sammen. Halvér tomaterne, og vend dem i salaten.
Anret salaten på pandekagerne. Bræk laksen i mindre stykker, og fordel den over salaten. Rul pandekagerne sammen, og servér straks.
Tip!
Spinatpandekagerne kan fyldes med alt godt fra køleskabet, prøv f.eks. med romainesalat, en rest stegt kylling, avocadotern og lidt cremefraichedressing, eller hold retten vegetarisk med stegte grøntsager og smuldret fetaost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk