Spinatpandekager med røget laks

Spinatpandekagerne her er tykke og mættende. I stedet for laks kan du fylde dem med f.eks. kødsovs og gratinere dem i ovnen. Læg de fyldte, sammenrullede pandekager tæt i et ovnfast fad, drys med revet ost, og bag dem i 10 minutter ved 215°.

Spinatpandekager med røget laks
0-30 min.

(4)

18. februar 2021 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Spinatpandekager

spinat fra frost
150 g
æg
3
fuldkornshvedemel
1 dl
hvedemel
1½ dl
salt
½ tsk.
havregryn
1½ dl
mælk
2 dl
smør til stegning

Servering

hvidløgsflødeost
75 g
røget laks
125 g

Sådan gør du

Spinatpandekager

Optø spinaten, og kram overskydende væske fra.
Pisk æg med de to typer af mel og salt, til dejen er jævn og uden klumper.
Rør spinat og havregryn i dejen.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, og pisk undervejs. Lad dejen hvile køligt i en halv time.
Rør dejen igennem, og justér evt. konsistensen med mere mælk eller mel.
Steg pandekager i smør 3-4 minutter på hver side.
Hold de færdigbagte pandekager lune imellem to tallerkener.

Servering

Smør pandekagerne med flødeost, læg en skive røget laks på, og rul sammen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'