Spinatpandekager med røget laks
Spinatpandekagerne her er tykke og mættende. I stedet for laks kan du fylde dem med f.eks. kødsovs og gratinere dem i ovnen. Læg de fyldte, sammenrullede pandekager tæt i et ovnfast fad, drys med revet ost, og bag dem i 10 minutter ved 215°.

0-30 min.
(4)
18. februar 2021 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Spinatpandekager
- spinat fra frost
- 150 g
- æg
- 3
- fuldkornshvedemel
- 1 dl
- hvedemel
- 1½ dl
- salt
- ½ tsk.
- havregryn
- 1½ dl
- mælk
- 2 dl
- smør til stegning
Servering
- hvidløgsflødeost
- 75 g
- røget laks
- 125 g
Sådan gør du
Spinatpandekager
Optø spinaten, og kram overskydende væske fra.
Pisk æg med de to typer af mel og salt, til dejen er jævn og uden klumper.
Rør spinat og havregryn i dejen.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, og pisk undervejs. Lad dejen hvile køligt i en halv time.
Rør dejen igennem, og justér evt. konsistensen med mere mælk eller mel.
Steg pandekager i smør 3-4 minutter på hver side.
Hold de færdigbagte pandekager lune imellem to tallerkener.
Servering
Smør pandekagerne med flødeost, læg en skive røget laks på, og rul sammen.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Klassisk opskrift på spinatpandekager
Powered by Froala Editor