Spinatomelet med hytteost, forårsløg og solsikkekerner
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kickstart dagen med et ordentligt skud protein i form af æg og hytteost i denne mættende omelet.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist solsikkekernerne gyldne på en tør, varm pande. Stil dem til side på en tallerken.
Skyl spinaten, og dup den tør. Opvarm en pande med smør, og læg spinaten på panden, til den falder sammen. Krydr med salt og peber. Sluk for varmen, og pres spinaten fri for så meget som muligt af væden.
Rens forårsløgene, snit dem fint, og tag ca. ⅓ fra til pynt.
Pisk æg, fløde og fintsnittet forårsløg sammen i en skål, og krydr godt med salt og peber.
Opvarm en pande med olie, hæld halvdelen af æggemassen på, og steg omeletten ved middel varme, til den sætter sig. Fordel halvdelen af spinaten og cheddarosten på omeletten, fold den sammen på midten, og steg den færdig. Steg en omelet mere på præcis samme måde.
Anret de foldede omeletter på et par tallerkener med hytteost, ristede solsikkekerner og et lille drys forårsløg på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk