Spinatlasagne med valnødder og svampe
5. marts 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Et fad med lasagne kan de fleste lide, og denne grønne version er ingen undtagelse. Comfort food, når det er bedst!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak rødløget fint. Rens svampene, og skær dem i halve.
Steg løg og svampe i smør på en pande i 3-4 minutter, til de tager lidt farve. Krydr med timian og salt, og tag panden af varmen.
Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og pisk melet i, til alle klumper er væk. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og kog op under konstant omrøring.
Bland den frosne spinat i saucen, og lad den småkoge, til spinaten er tøet op. Smag saucen til med fintrevet citronskal, muskatnød, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Skær eller klip lasagnepladerne til, så de passer i størrelsen med ovnfadet. Skær mozzarellaosten i tynde skiver. Hak valnødderne groft.
Læg et tyndt lag spinatsauce i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader i fadet efterfulgt af et lag spinatsauce. Læg herefter et lag ristede svampe på.
Fortsæt på denne måde med lasagneplader, spinatsauce og svampe. Slut af med spinatsauce og mozzarella på toppen, og drys med hakkede valnødder.
Dæk fadet med alufolie, og sæt det i ovnen i 25 minutter. Fjern alufolien, og bag lasagnen i ca. 10 minutter mere, til den er gylden på toppen. Servér evt. lasagnen med godt brød eller en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Måske kan du også li´: Nem lasagnette med kødsauce
Powered by Froala Editor